תפריט

תיקון חוק הנכים (תגמולים ושיקום) – נכה צה"ל או נכה ביטוח לאומי

דף הבית תיקון חוק הנכים (תגמולים ושיקום) – נכה צה"ל או נכה ביטוח לאומי
תיקון חוק הנכים

חוק נכי צה"ל או ביטוח לאומי

נכון להיום, מאפשר חוק הנכים לכל חייל שמשרת בשירות חובה וקבע, לרבות לשוטרים, סוהרים, אנשי משרד ראש הממשלה, לפנות למשרד הביטחון בתביעה להכרה בזכותם לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) על מנת לקבל הכרה כנכי צה"ל, ובלבד שיוכיחו כי נגרמה להם נכות כתוצאה מתנאי שירותם. כל זה עומד להשתנות החל מתאריך 27.04.17 – מועד כניסתו של תיקון חוק הנכים לתוקף.

החוק החדש מול הישן

בעוד שהיום, לפני כניסת התיקון לחוק לתוקף, נקבע כי זכאי להגיש תביעה חייל שאיבד את הכושר לפעול פעולה רגילה, בין גופנית ובין שכלית, או שפחת כושר זה כתוצאה של חבלה שאירעה בתקופת שירותו ועקב שירותו, קובע התיקון לחוק כי אנשי קבע שיחבלו או יפצעו לאחר 27.04.17, לא יהיו זכאים להגיש תביעה אלא אם החבלה נגרמה בפעילות מבצעית או באימון לפעילות מבצעית, או באירוע אחר שאופייו, מהותו ונסיבותיו ייחודים לשירות.
במילים אחרות, כל אותם אנשי קבע שנחבלו באירועים כגון נפילה במדרגות, חבלה ביום ספורט, תאונות דרכים בדרך לעבודה וחזרה ממנה, חבלה בבסיס, לא יהיו זכאים לפנות למשרד הביטחון לאחר כניסתו של התיקון לחוק לתוקף.

מחלות ותיקון חוק נכי צה"ל

בכל הנוגע למחלות, קובע התיקון כי אנשי קבע לא יהיו זכאים להגיש תביעה אלא אם יחלו באחת מהמחלות שיופיעו ברשימה מצומצמת שתקבע בחוק, ובתנאי שהמחלה תתפרץ על רקע אירוע שאופייו, מהותו ונסיבותיו ייחודים לשירות.
אנשי קבע שיחלו במחלות שאינן מופיעות ברשימה (נכון למועד כתיבת מאמר זה) כגון: מחלות נפש, סוכרת, דלקות פרקים, פסוריאזיס, מחלות אורתופדיות ניווניות, לא יהיו זכאים לפנות בתביעה למשרד הביטחון.
אנשי קבע ובכלל שוטרים, סוהרים, אנשי משרד ראש הממשלה שלאחר התיקון לחוק הנכים לא יהיו זכאים להגיש תביעה לפי חוק הנכים, יוכלו להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי להכרה כנפגעי עבודה בהתאם להוראות החוק.

חשוב להדגיש כי התיקון לחוק הנכים לא חל במקרים הבאים

  1. תביעה שמתייחסת להופעת מחלה או החמרת מחלה שהתגלו לפני 01.01.2014.
  2. תביעה שמתייחסת להופעת חבלה או החמרת חבלה שהתגלו לפני 27.04.17.
  3. על החמרה של נכות שכבר הוכרה על ידי קצין התגמולים לפי חוק הנכים.

הערות חשובות לסיום

התיקון לחוק הנכים קובע כי חייל בשירות קבע שמשרת ברציפות לשירות חובה, רואים אותו בששת החודשים הראשונים של שירות הקבע כחייל שאינו בשירות קבע, כלומר חייל שנחבל או חלה בפרק זמן זה יהיה זכאי לפנות למשרד הביטחון במקום לביטוח הלאומי.

התיקון לחוק מאפשר גם למיועדים לשירות להגיש תביעה, כלומר שהחל מיום 27.04.17 מי שנמצא בהכשרה קדם צבאית או נבחן ליחידות התנדבות, זכאי להגיש תביעה לפי חוק הנכים.

במידה וחליתם או נחבלתם במהלך שירות קבע, או שהנכם שוטרים סוהרים או אנשי משרד ראש הממשלה – שקלו להגיש תביעה טרם כניסת תיקון חוק הנכים לתוקף.

רפואה שלמה.
שחר המאירי עורך דין משרד הביטחון

אנו נלווה אותך בכל התהליך בצורה אנושית, מקצועית ומהימנה.
ניתן לבצע את כל התהליך בטלפון, בשיחת זום או בפגישה פרונטלית לבחירתך.

לשיחת יעוץ ללא עלות השאירו פרטים:

    אולי יעניין אותך גם...

    קרע ברצועה צולבת בצבא

    תביעה על פריקת כתף בצבא

    פריקת כתף בצבא יכולה להופיע במהלך השירות הצבאי בקרב חיילים וחיילות, בעיקר ביחידות הלוחמות. פריקת כתף תופיע ברוב המקרים על…

    נכות משרד הביטחון

    נכות משרד הביטחון

    נכות משרד הביטחון נכות משרד הביטחון – לאחר הגשת תביעה למשרד הביטחון, להכרה בנכות לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום) יבחן…

    תביעה למשרד הביטחון בימי הקורונה

    בידוד, בידוד, בידוד, קורונה בתקופה האחרונה רבים מאיתנו מרותקים לבית או לבסיס. אסרו עלינו להתקרב לאנשים אסרו עלינו לקיים מפגשים…

    עורך דין לענייני צבא

    אם נפגעתם בשירות הצבאי והמליצו לכם להגיש תביעה נגד משרד הביטחון לצורך לקבלת הכרה ופיצוי, כנראה שזה הזמן שלכם לאתר עורך דין…

    עזרת מלווה לנכי צהל

    עזרת מלווה לנכי צהל

    מאמר מאת: עורך דין נכי צה"ל שחר המאירי מתי ניתן לנכה צהל סיוע מלווה? עזרת מלווה לנכי צהל ניתנת לנכי…

    תביעה על ירידה בשמיעה טנטון

    תביעה על ירידה בשמיעה טנטון

    סובלים מירידה בשמיעה וטנטון? המאמר הבא יסייע לכם להבין טוב יותר מה האפשרויות העומדות בפניכם לקבלת הכרה ופיצוי עבור ירידה…

    איך תובעים את משרד הביטחון

    איך תובעים את משרד הביטחון?

    אם נפגעתם בשירות ואתם רוצים לדעת איך תובעים את משרד הביטחון וגם מקבלים פיצוי בסוף ההליך, המאמר הבא נכתב עבורכם….

    תביעה למשרד הביטחון

    אחוזי נכות פוסט טראומה

    אחוזי נכות על פוסט טראומה נקבעים על ידי הועדה הרפואית בהתאם לתקנה 34 א׳ לתקנות הנכים (מבחנים) לקביעת דרגת נכות….

    דילוג לתוכן